NOTA DE PREMSA DEL FÒRUM REPLICAT

El 10 d’octubre, i malgrat els imponderables de l’actualitat política del moment i de vagues a França que van complicar els desplaçaments, va tenir lloc a l’Institut Francès de Barcelona el Fòrum RepliCat, esdeveniment on es va exposar tota la feina feta en RepliCat, un dels Projectes Singulars escollits per la Direcció General de l’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa en la convocatòria del 2016. L’acte va ser moderat per Rodérick Egal, president d’iesMed.

La sessió va començar amb la benvinguda i la recepció a càrrec del senyor Eliseu Oriol, Director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Barcelona i de la senyora Pascale de  Shuyter, Directora de l’Institut Francès de Barcelona. Tot seguint, en Jordi Panal  i la Carlota Vidal-Folch van fer un repàs, amb el suport de vídeos, d’algunes iniciatives ja replicades a Catalunya o que podrien ser-ho en un futur. Les iniciatives que es van presentar van ser Social BarSimplon.coA-portaIéSFilmclub i Fermes de Figeac.

Després de la inauguració, es va donar pas als tres tallers temàtics organitzats en forma de rotllana i debat directe on totes les persones podien intervenir. Un primer taller anomenat L’ESS vertebradora del territori, va comptar amb la presència de l’Alba Gómez d’A-porta, del Guillaume Thureau de Factoría F5, del Denis Griponne de Voisin Malin i de l’Eric Jourdain i l’Agnès Paliès d’IéS. El segon taller, L’ESS impulsora de comunitats, va comptar amb la presentació d’Anita Protopappas de CoopeticSorayah Mechtouh de Solidarité Étudiante i Miquel Cerdà de Filmclub. I un últim taller, l’anomenat Cap a un Observatori Català de l’ESS, va comptar amb la Marion Lambert de la CRESS PACA, la Cèlia Sanz de l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, la Núria Tomàs de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i el Ramon Roig del Grup Clade.

Els tres tallers van servir per debatre tant què és l’economia social i solidària com la importància que té i les oportunitats que poden generar les aliances entre iniciatives de diferents territoris que tenen necessitats socials i econòmiques similars.

Entre els tallers i la clausura es va deixar un espai per al networking on els i les assistents van poder fer contactes directes.

Després de la posada en comú dels tallers per poder explicar a tothom què s’havia recollit en aquests, es van donar a conèixer oficialment les tres rèpliques impulsades en el marc de RepliCat: A-portaFactoría F5 i Filmclub. Representants de les tres iniciatives ens van explicar els seus projectes, els objectius, l’estat actual i els propers passos. Per concloure l’acte, David Cos, President  del Grup Clade i de l’Escola Sant Gervasi va parlar del cooperativisme català i del repte de la internacionalització.

El Fòrum RepliCat va acabar amb un còctel a la sala polivalent de l’Institut.

Els comentaris estan tancats.